Westland kleurt geel deze zomer #tourdefrance

Route Westland met Tour de France Femmes bekend

 

De route door Westland van Tour de France Femmes avec Zwift is vandaag bekend gemaakt. Maandag 12 augustus fietsen op hoge snelheid topwielrensters dwars door het glastuinbouwgebied. Wethouder Goudswaard is maar wat trots: “Dit is een unieke kans voor Westland. Als sportieve gemeente kunnen we zowel onze kassen aan de wereld laten zien als de mooie omgeving.” 

 

De route raakt paar kernen

Maasdijk, ’s Gravenzande, Poeldijk, Naaldwijk en Monster zijn kernen waar de tour vlak langs rijdt of een stukje er door. Wethouder Goudswaard: “Het is een leuke route om te fietsen. Kassen, de duinen, parken zoals het Prinsenbos, heel divers dus.” 

 

Het is een feest van ons samen

Tot 12 augustus vraagt de organisatie van de doorkomst van deze topsporters de nodige aandacht, zo realiseert de wethouder zich: “Onze eerste prioriteit is de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers, maar er zit zoveel meer in dit evenement. We nodigen ondernemers en inwoners van harte uit om er een feest van ons allemaal van te maken. Zo laten we onze mooie gemeente van haar beste kant zien.”

 

Westlandse deelname aan de tour

De gemeente staat bekend om haar sportieve dna. Onder andere wielrenster Mylène de Zoete had haar wieg in Westland staan. Gemeente Westland heeft haar dan ook gevraagd om ambassadeur te zijn van dit wereldwijd bekeken evenement. Zij is enthousiast over de route en de rol die Westland bij dit evenement pakt: “Ik hoor zelf pas een paar weken van tevoren of ik mee mag rijden. Maar ik hoop dat alle Westlanders komen kijken. Het is prachtig hoe een evenement als dit dwars door Westland komt. Dit inspireert jonge meiden de fiets te pakken en in beweging te komen. Het zou geweldig zijn als de tour straks door een geel Westland fietst.” 

Bron tekst : Gemeente Westland

Foto’s : Thierry Schut Fotografie 

 

21032024 – maasdijk, coldenhovelaan/schenkeldijk, wethouder Anko Goudswaard, Evi Weeber nederlands kampioen op haar 8e) en voorzitter WestlandWilVooruit Sjaak Buijs, route Tour de France Femmes avec Zwift.
Gemeente Westland
© Thierry Schut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *