Verkeerd kijken op stoplicht veroorzaakte dodelijk ongeval op de Maasdijk

In mei 2023 vond op de Maasdijk nabij Heenweg een tragisch verkeersongeval plaats waarbij een 50-jarige vrachtwagenchauffeur betrokken was. De chauffeur, afkomstig uit Rotterdam, veroorzaakte het ongeval doordat hij naar verluidt op het verkeerde verkeerslicht keek. Hierdoor kwam zijn vrachtwagen in botsing met een personenauto, die klem kwam te zitten onder de trailer van de vrachtwagen. De inzittende van de personenauto liep ernstige verwondingen op en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens de verklaring van de advocaat, Rick van Leusden, had de vrachtwagenchauffeur zicht op het groene verkeerslicht van de andere automobilist die de Maasdijk opreed. Hierdoor heeft hij waarschijnlijk het verkeerslicht voor zijn eigen rijbaan verkeerd geïnterpreteerd en is door rood gereden, resulterend in het fatale ongeval.

Telefoon stond aan

Uit politieonderzoek blijkt dat het verkeerslicht voor de vrachtwagenchauffeur al zo’n zes seconden op rood stond op het moment van de aanrijding. Tevens werd vastgesteld dat zijn telefoon tijdens het rijden aan stond, maar in een houder zat en niet in zijn hand werd gehouden. Hoewel het telefoongebruik geen directe oorzaak van het ongeval lijkt te zijn, wordt dit als bijkomende informatie verstrekt.

De vrachtwagenchauffeur voelt zich erg schuldig. Hij heeft aangegeven graag in contact te komen met de nabestaanden van de overledene. Daar hebben de nabestaanden positief op gereageerd. Zij zullen de chauffeur onder begeleiding spreken. Wanneer precies, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *