Veiligheidsdag Westland 2023 in foto’s én video

Veiligheidsdag 2023

Op zaterdag 14 oktober 2023 vond de Veiligheidsdag in Westland plaats. Het evenement vond plaats op het terrein van Royal FloraHolland in Honselersdijk en bood jong en oud een kijkje in de wereld van politie, brandweer, ambulance en andere hulpdiensten.

Van 10.00 tot 16.00 uur stonden de hulpdiensten uit de regio paraat om vriendelijk en geduldig vragen te beantwoorden. Kinderen hadden de kans om plaats te nemen op een echte politiemotor, in een brandweerwagen en zelfs een brandweerslang vast te houden. Bovendien klonken er regelmatig sirenes, zowel van naderende voertuigen als van kinderen die mochten experimenteren met het geluid.

In de veilinghal waren talloze stands te vinden, variërend van de KNRM tot het Veteranen Search Team, WNT Web, Dienst Justitiële Inrichtingen (waar bezoekers een kijkje konden nemen in een echte gedetineerdenbus), de EHBO en Regio15. Op het parkeerterrein werden buiten demonstraties gegeven door de politie en brandweer.

De organisatie had vooraf gerekend op 15,000 bezoekers, hetzelfde aantal als bij het evenement in 2019. Dit aantal lijkt zeker weer te zijn gehaald. Bij de patatkraam werd het zelfs zo druk dat de patat tijdelijk opraakte, en bezoekers moesten wachten op een nieuwe voorraad. Bij de stand van Regio15 stond voortdurend een lange rij. Desondanks werd de menigte goed beheerd, en de sfeer was uitstekend.

In de veilinghal bevonden zich tientallen stands, waaronder die van Buurtpreventie en gemeentelijke BOA’s.

Onder de duizenden kinderen die een inkijkje kregen in het werk van de politie, brandweer en andere hulpverleners, bevinden zich ongetwijfeld vele toekomstige collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *