Grote brand bij crematorium aan de Ockenburghstraat in Den Haag

DEN HAAG - In een crematorium aan de Ockenburghstraat in Den Haag, naast begraafplaats Westduin, heeft vrijdagochtend een brand gewoed. De brandweer schaalde op naar 'grote brand'. Inmiddels is de brand onder controle, maar volgens de brandweer is de schade is aanzienlijk

De brand werd rond 7.00 uur door de schoonmaaksters in het pand ontdekt. Kort daarna schaalde brandweer op van 'middelbrand' naar 'grote brand'. De brand bevond zich in een muur aan de zijkant van de technische ruimte. Korte tijd sloegen er vlammen uit het dak van het gebouw.

Er is opgeschaald vanwege de lastige waterwinning op de locatie. Omdat het crematorium in een park ligt, moest meer mankracht ingezet worden om slangen uit te rollen. Ook kunnen zij dan ingrijpen als het vuur zich uitbreidt.

Bron tekst : OmroepWest